Narancs, grapefruit és citrom kombinációjából készült lekvár, süteményekbe vagy csak úgy önállóan.
Hozzávalók
3 narancs
3 piros húsú grapefruit
1 citrom
40 dkg cukor
1 csomag 2:1
arányú dzsemfix
Lábosba
reszeljük a citrom és egy narancs héját. Meghámozzuk a gyümölcsöket úgy, hogy
lehetőség szerint a héj alatti fehér részt és a gerezdeket elválasztó hártyát
is eltávolítjuk.
A
gyümölcshúst és a cukrot is a lábosba tesszük és lassú tűzön, időnként
megkeverve kb. másfél órát főzzük.
Végül
hozzáadjuk a dzsemfixet, felforraljuk, majd a tűzről levéve, forrón
befőttesüvegbe töltjük és lezárjuk.
2 megjegyzés:
Jó napot! A citrom húsát is bele kell tenni a lekvárba, ugye?
"A gyümölcshúst és a cukrot is a lábosba tesszük..."
Megjegyzés küldése