2013. február 19.

Rácsos diós sütemény




Régi idők süteménye dióval és házilag készült sárgabaracklekvárral.


Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez

A tésztához
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg cukor
25 dkg vaj
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
30 dkg sárgabaracklekvár

A tálaláshoz
porcukor

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a töltelék hozzávalóit, a diót, a cukrot és a lekvárt.
Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk a tészta kétharmad részét. Vajjal vékonyan kikent és lisztezett tepsibe tesszük, majd befedjük a töltelékkel.
Elnyújtjuk a maradék tésztát, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle, és rácsszerűen a töltelékre tesszük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Langyosan szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk a süteményt.

Nincsenek megjegyzések: