A megunhatatlan pizza most hagymás, csípős paprikás, gombás feltéttel.
Hozzávalók
két 25 x 30 cm-es pizzához
50 dkg liszt
3 dkg
élesztő
1 evőkanál
só
2-3 evőkanál
olívaolaj
kb. 3 dl
langyos víz
A feltéthez
6-8 evőkanál
paradicsompüré
só
pizzafűszer
150 g
sonkafelvágott
1
vöröshagyma
4-5
savanyított erős paprika
2 nagyobb
csiperkegomba
10 dkg
olívabogyó
20 dkg
reszelt sajt
Fél dl
langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta száraz
hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék langyos
vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen legalább duplájára
kelesztjük.
Lisztezett
munkafelületen két kerek lapot nyújtunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt
tepsibe terítjük.
A
paradicsomszószt sóval és pizzafűszerrel ízesítjük, és a tészta tetejére
kenjük. Megszórjuk az apróra tépkedett sonkával, majd a lereszelt sajttal.
Egyenletesen elrendezzük rajta a hagymaszeleteket, a vékonyan felszelt gombát,
az erős paprika darabokat és az olívabogyót.
200 fokra
melegített sütőbe toljuk és megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése