Az egyik Karácsonyra készülő ajándék főpróbája zajlott ma, készítettem pár bonbont marcipánból, sűrű szilvalekvárral töltve.
Olyan sikert aratott, hogy alig tudtam lefotózni, a férfinépség sorban állt és számolgatták, kinek hány darab jut.
Ez a bonbon egyébként nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, kezdők is bátran belevághatnak. A szilvalekvár helyettesíthető aszalt szilvával vagy bármilyen más aszalt gyümölccsel.
Hozzávalók 20-25 bonbonhoz
A marcipánhoz
10 dkg finomra őrölt mandula
10 dkg porcukor
25 ml víz
pár csepp mandulaaroma
A töltelékhez
1 evőkanál sűrű szilvalekvár
pici fahéj
1-2 csepp vaníliaaroma
A bevonáshoz
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A díszítéshez
2 dkg fehér csokoládé
A marcipánhoz a vízből és a porcukorból szirupot főzünk, amit a mandulához adunk. Néhány csepp színtelen mandulaaromával ízesítjük, és masszát gyúrunk belőle.
A töltelékhez elkeverjük a hozzávalókat.
Diónyi mennyiségű marcipánt megtöltünk kevés lekvárral, és golyót formázunk belőle.
Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal. A marcipángolyókba egy-egy fogvájót szúrunk, megmártjuk a csokoládéban, lecsurgatjuk a felesleget, majd a fogvájót a rajta lévő bonbonnal hungarocellbe szúrjuk, amíg a bevonat teljesen meg nem dermed.
A fehér csokoládét megolvasztjuk, zacskóba töltjük, amin pici lyukat vágunk, és díszítjük a bonbonokat.
Ha a díszítés is megszilárdult, a golyókat lehúzzuk a fogvájóról, és kapszlikba ültetjük őket.
9 megjegyzés:
Citromhab!
Meseszépek lettek, szívesen megkóstolnám:-))
Nagyon szép lett! Hasonlót szeretnék majd én is csak én azt a nyújtható fondant készítettem el hozzá és nugáttal és aszalt gyümölcsökkel szeretném majd elkészíteni. Ilyen szép nem lesz abban biztos vagyok!
Nagyon jól hangzik és csodaszépek! Na és, hogy kezdőknek is ajánlod, az már csak hab a tortán! :)
Nagyon guszták lettek! :)
Te is ott voltál a kurzuson? ...hogy ilyen gyönyörűt és biztos finomat is készítettél?!!
Geszti, Éva, köszönöm!
Teller-cake, tényleg nem igényel különösebb fortélyt:-)
Millye, köszönöm!
Kolozsgabi, nem voltam a kurzuson...sajnos:-)
Olyan jól leírtad, hogy hétvégén belevágok. Csodásak! És mindenem van hozzá... :o)
Nagyon-nagyon guszta és tényleg egyszerűnek tűnik. Hamarosan teszteljük és szerintem rá fog kerülni a kézműves ajándékaink listájára.
Köszönöm!
Hm...gyorsan elkészült, és nagyon finom! Köszönöm Citromhab! Marika
Megjegyzés küldése