Hozzávalók 6 adaghoz
25 dkg mascarpone
1 kisebb narancs reszelt héja és leve
5 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tejszínhab
3-4 narancs
csokireszelék
Elkeverjük a krémsajtot a cukorral, a vaníliakivonattal, a narancs héjával és levével.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a narancsos mascarpone-t, és habverővel elkeverjük.
Meghámozzuk a narancsokat és kisebb darabokra vágjuk.
Felváltva pohárba rétegezzük a krémet és a gyümölcsöt, a tetejére krém kerüljön.
Csokireszelékkel díszítjük.
10 megjegyzés:
Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám:-))
Ízléses, könnyű desszert! Nagyon guszta! Szívesen elkanalazgatnám...
Egyszerű és nagyszerű! Nagyon guszta! :)
Egyszerü,finom, és elegáns deszert, amit könnyen el lehet késziteni amikor nincs idő a sütemény sütésre!
Nagyon le bírnék gyűrni egy pohárral!:)
Igazán jól néz ki. Gyorsan elkészíthető és biztosan nagyon finom desszert...
Nagyon klassz, most úgy, de úgy megenném...! :)
Ma megcsináltam! Annyit módosítottam rajta, hogy nem mascarponéval, hanem natúr krémsajttal (így olcsóbb), nem vaníliakivonattal (mert az nekem nincs), hanem 1 csomag vaníliáscukorral, és nem cukorral, hanem folyékony édesítőszerrel készítettem el. A többi hozzávaló maradt az eredeti. Isteni lett! Legközelebb egyből dupla adagot csinálok, mert ez 5 perc alatt elfogyott! Még jó, hogy csak hárman voltunk rá! Nagyon-nagyon-nagyon finom! Köszönet a receptért!:)
Éva, igazán nincs mit!
A módosítás szerintem nem változtatott az ízén:-)
Örülök, hogy tetszett nektek, nálunk is egy villanás alatt elfogyott:-)
Tegnap elkészítettem, fincsi volt, köszönöm! MArika
Megjegyzés küldése