2011. november 8.
Sajtos, kolbászos táskák
Gyorsan összedobható vendégváró sütemény és kiváló borkorcsolya.
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 teáskanál só
2 tojás
1 evőkanál tejföl
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
15 dkg trappista sajt
füstölt kolbász
A tetejére
1 tojás
durvára őrölt kömény
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk.
Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Minden korong közepébe kevés reszelt sajtot és egy darabka kolbászt teszünk.
Félbehajtjuk és a széleket jól összenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk köménnyel.
220 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
17 megjegyzés:
Nagyon finom lehet jól néznek ki guszták! Neked ha sütőpapírra teszel pld. ilyen süteményt sülés után könnyen elválik a papírtól?
Elviszem ezt a recit biztosan, mert nagyon finom lehet!
Azta, de jól néznek ki! Nagyon gusztusosak!
Nagyon jól néznek ki és a recept is nagyon jó:)
Jöttem, láttam, viszem...
De majd vissza is jövök, most találtam rád.
Éva, a sütőpapírra egyáltalán nem ragad rá a sütemény, csak leemeled és kész. A másik nagy előnye, hogy nem kell a tepsit súrolni, csak leöblíted és kész. Én már a húsok alá is teszek, mert tepsit vakargatni nagyon nem szeretek:-)
Nelli, szerintem ízleni fog:-)
Mónika, Roza, köszönöm.
Seafalcon, mindig szívesen látlak:-)
Nagyon finom lehet
Ha szabad elmentem, mert nagyon jól néz ki, és jól hangzik:))
Bianka, köszönöm.
Tücsi, persze, hogy szabad:-))
Isteni fincsi lehet, viszem a receptet!!
Én is minden alá teszek sütőpapírt, mert utálok tepsit súrolni. Nagyon hasznos dolog a konyhában!!
Ez nagyon jól hangzik, el is mentem magamnak a receptjét! :)
Maria, a sütőpapír nagyon hasznos találmány:-)
Szemi, próbáld ki, akár más töltelékkel is.
Köszönöm a receptet! Nagyon finom és omlós :))és egyszerű is! Tényleg nagyon finom :)
Pingvin, igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett:-)
Szüretre sütném meg, meddig marad ilyen csodásan omlós, friss? Jó lenne, ha 3 napig kitartana; dupla adagot készítenék. Nagyon köszönöm előre is a választ és további csodás recepteket kívánok - magunknak is!!!
Rózsa, sajnos, a három napig tartó frissességet nem tudom garantálni, azért az elég hosszú idő...mondjuk, még nem teszteltem, mert mindig gyorsan elfogyott:-)
Tettem bele medvehagymát és szögletes re vágtam, mert fáradt vagyok. Nagyon finom lett.
Megjegyzés küldése