Hozzávalók
6 érett körte
5 dl vörös bor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
½ kávéskanál fahéj
pár darab szegfűszeg
pár darab szegfűszeg
A körtéket meghámozzuk, az alsó részükről levágunk egy vékony szeletet, a szárukat meghagyjuk. Magasabb falú lábosba mérjük a bort, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, és beleállítjuk a körtéket. Felforraljuk, majd forrástól számított 30-40 percig lefedve, lassú tűzön pároljuk. A párolás ideje körtefajtánként változó lehet.
Ha megpuhultak, tálra szedjük a körtéket és ha langyosra hűltek, tálaljuk.
A főzőlé gyümölcsleveshez felhasználható.
A főzőlé gyümölcsleveshez felhasználható.
6 megjegyzés:
Guszta, és mivel nálunk a fiúk nagyon szeretik a körtét, meglepem majd őket vele! Mentettem!
Látványos és finom, tetszik. :)
nagyon jól néz ki! már hónapok óta tervezek én is ilyet készíteni. majd jövőre ha újra ihatok alkoholt :))) most kismanó fontosabb :)
Hakka, Petra, köszönöm.
Colors, a főzés során az alkohol teljesen elpárolog, emiatt nem kell lemondanod róla:-)
Egyszerűen csodás, ahogy kinéz!:)
Hű de guszta és finom
Megjegyzés küldése