Hozzávalók
3 kisebb zsenge tök
50 dkg darált hús
2 szelet kenyér
1 kisebb fej vöröshagyma
1 tojás
tej
só,
őrölt fekete bors
majoránna
kapor
2-3 evőkanál tejföl
A borsmártáshoz
5 dkg vaj
4 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl húsalaplé
só
durvára őrölt bors
A tököt meghámozzuk, végeit levágjuk. Keresztben 4-5 cm-es darabokra szeleteljük, a belsejét kikaparjuk.
A leeső részeket legyaluljuk, sózzuk és finomra vágott kaporral összekeverjük.
A kenyérszeleteket kisebb darabokra tépkedjük, tejjel meglocsoljuk és pár percig állni hagyjuk, hogy átpuhuljon. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
A darált húshoz adjuk a kenyeret, a pirított hagymát, a tojást. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük és kézzel alaposan összedolgozzuk.
A gyalult tököt tepsi vagy sütőedény aljába terítjük, ráhelyezzük a tökkarikákat és közepükbe töltjük a húsos masszát.
Sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt megsütjük.
A borsmártáshoz a vajat habosra melegítjük, keverés közben rászórjuk a lisztet és a durvára őrölt borsot, tejszínnel és húsalaplével felengedjük, ízlés szerint sózzuk.
A töltött karikákat kiszedjük a tepsiből, a párolt gyalult tököt 2-3 evőkanálnyi tejföllel elkeverjük.
Tálaláskor a kapros tököt a tál aljára rakjuk, ráhelyezzük a karikákat és meglocsoljuk a borsmártással.
5 megjegyzés:
Első ránézésre azt hittem töltött karalábé? Hasonló nagyon guszta!
Fincsi :)
Szia! nagyon szeretem a blogodat, nézz be hozzám, hagytam neked egy díjat! Zsuzsi
Nagyon guszta!!
Éva, nem, nem...ez tök:-))
Bianka, tényleg:-)
Zsuzsi, nagyon köszönöm:-))
Ottis, köszönöm:-)
Megjegyzés küldése