Remek egytálétel ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg darált hús
12 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
3 tojás
50 dkg brokkoli
50 dkg burgonya
2 evőkanál tejföl
3 dkg vaj
só, bors
20 dkg mozzarella
1 db kaliforniai paprika
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a vajat és egy tojást, majd simára keverjük. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A darált húshoz adjuk a zsemlemorzsát, 2 tojást és a lereszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és kézzel összegyúrjuk. Vékonyan kiolajozzuk a tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával, és a darált hús felét belesimítjuk. A krumplipürét rákenjük a húsra, belenyomkodjuk a brokkolirózsákat, végül a húsmassza másik felével beborítjuk.
200 fokra melegített sütőben 50-60 percig sütjük. A sütés utolsó 15-20 percében a tetejére rakjuk a mozzarellát, a paprikacsíkokat, és visszatoljuk a sütőbe az ételt.
Friss salátával tálaljuk.
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki guszta!Biztos nagyon finom volt, jó ízt adhat neki a zöldség is!
Úhhh de jól néz ki!
Szeretem a brokkolit, nagyon finom lehet így elkészítve. Guszta a tálalás is!
Mignon bevonat ügyben van egy link, amit meg akartam mutatni neked. A cukrászdai mignonokhoz ezt a fondánbevonatot használják, az enyém ugyanis csak az egyszerű, ronda, de finom házi.
http://farkasvilmos.blogspot.com/2011/07/fondan-fozes.html
Éva, laktató, de nem tömény kaja, a gyerekeknek is nagyon ízlett:-)
Thepret, köszönöm:-)
Petra, köszönöm a linket. Megnéztem, nagyon hasznos. Eddig azért nem fogtam mignon készítésbe, mert bizonytalan voltam a bevonót illetően, de most szerintem megpróbálom:-)
Igazán guszta
Megjegyzés küldése