2011. június 27.

Peach Melba




A vaníliafagyi, málna, őszibarack remekül kiegészíti egymást, legalább egyszer érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 adaghoz

12 gombóc vaníliafagylalt
3 nagyobb őszibarack
20 dkg cukor
1,5 dl víz
1 evőkanál citromlé
vanília

A málnaöntethez
20 dkg málna
2 evőkanál cukor
1 csapott kávéskanál étkezési keményítő
vanília

A díszítéshez
málnaszemek
tejszínhab


A lehetőleg érett, de még nem puha őszibarackokat meghámozzuk és szeleteljük.
A cukorból, a vízből és a citromléből szirupot főzünk. Belerakjuk a barackokat, és az érettségtől függően félpuhára főzzük. Érettebb gyümölcs esetében ez pár perc, ha keményebb, 10-12 percre is szükség lehet.
Kiszedjük a szirupból, lecsurgatjuk és kihűtjük a barackszeleteket.
A málnát a cukorral éppen csak felforraljuk, majd durvább szűrőn egy másik lábosba áttörjük, hogy ne legyenek benne magok. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk és az előzőleg kevés vízben elkevert keményítővel  besűrítjük. Kihűtjük.
Tálaláskor a fagylaltkehely aljára  málnaöntetet kanalazunk, erre jön  két gombóc vaníliafagyi, a barackszeletek, újabb gombóc vaníliafagyi, végül ismét málnaöntet.
Friss málnával, tejszínhabbal díszítjük.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki, guszta! Nem kapok most hőgutát, de azért szívesen elkanalaznék egy pohárkával!

Barbi konyhája írta...

Ránézésre is látszik, hogy csodafinom lehet, főleg, hogy a vaníliafagyi nálam I. helyen van! Gyönyörű a fotó! :D

Citromhab írta...

Éva, ebből én is bármikor tudok kanalazni, meleg ide vagy oda:-))

Barbi, köszönöm:-)
A vaníliafagyi szintén abszolút No.1:-))

María írta...

Gyönyörű és ízre is fantasztikus desszert lehet!!

Anikó írta...

Nézz be hozzám légyszíves, vár egy díj sok szeretettel :-))))

Gerdi írta...

Szia, Citromhab! Nézz be hozzám, vár Rád egy díj! Fogadd szeretettel!

Citromhab írta...

Mária, Bianka, köszönöm:-)

Anikó, Gerdi, köszönöm a díjat, örülök, hogy rám is gondoltatok:-))