2011. június 16.

Őszibarack krémleves




Azt hiszem, ebben a nagy melegben nincs is finomabb, mint egy jól behűtött gyümölcsleves.


Hozzávalók 4 személyre

1 kg őszibarack
2 dl tejszín
8 dl tej
4-5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 csomag vaníliás cukor


Az őszibarackokat meghámozzuk, felszeleteljük, a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, majd jól behűtjük.

Túrófánnkal és/vagy hámozott őszibarack szeletekkel kínáljuk.


7 megjegyzés:

Eszter írta...

Hm... jöhetne! Milyen jó ez a túrófánk hozzá!

Éva írta...

Nagyon finom lehet! Guszta, igazi nyári hűsítő leves!

Gizi írta...

Bizony én is szívesen elkanalazgatnám ebben a kánikulában. A túrófánk pedig szenzációs ötlet.:)

Bianka írta...

Nagyon ötletes fánkkal tálalni

trollanyu írta...

Szia, Tetszik nekem is ez a recepted is, ötletes párositás:) Nézz be hozzám légyszives, van számodra valami nálam:)

Citromhab írta...

Köszönöm, nagyon jól passzol hozzá a túrófánk és egy kicsit tartalmasabbá is teszi.

Barbi konyhája írta...

Olyan gyönyörű mint egy vaníliakrémes vagy madártejes édesség! Tökéletes nyári leves!
Nálam pedig vár egy díj! Ne rémülj meg nagyon, elég sok munkát igénylő, de boldoggá tesz, ha átadhatom, és nekem az is elég, ha átveszed! :-D