2011. március 20.

Fűszeres krumplipürével töltött bacon






Hozzávalók 18 db-hoz

1 kg krumpli
2 tojássárgája
petrezselyemzöld vagy más zöld fűszer
2 evőkanál olaj
50 dkg szeletelt bacon
2 nagyobb paradicsom


A krumplit meghámozzuk, szeleteljük és enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd összetörjük.
Sózzuk, belekeverjük a két tojás sárgáját és az olajon picit megfuttatott petrezselyemzöldet. A petrezselyem helyett használhatunk más fűszert is, pl.: kakukkfüvet. 
A bacon szeleteket kiterítjük, egy-egy evőkanál krumplit rakunk a közepükre, majd betekerjük és sütőpapíros tepsibe fektetjük a tekercseket.
Fél szelet paradicsommal befedjük és pirosra, ropogósra sütjük.
A kész tekercseket keresztben, ferdén kettévágjuk, és friss zöldségekkel tálaljuk.

16 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és igazán izgalmas összeállítás

Tücsök Bogár írta...

Ez valami csodálatos! És milyen finom lehet!

Titi írta...

Nagyon jók lettek a képek is és szuper ötlet!

családi tűzhely írta...

Nagyon ötletes, vittem a receptet:)

babette írta...

Mekkora ötlet! Vendégváró falatoknak is kiváló.

Gizi írta...

Nem csodálom, hogy pillanatok alatt elfogyott, nagyon finom lehetett. Szuper jó recept, hamarosan kipróbálom.:)

Nelli írta...

Elhiszem, hogy elfogyott pillanatok alatt.Ötletes és biztos nagyon finom is volt!:-)

Kreatív konyha írta...

Ezt a receptet én is elvittem, nagyon ötletes, még soha nem olvastam ilyet.

Gesztenye receptjei írta...

Citromhab!
Milyen nagyszerű ötlet, csodás a fotó is:-))

Citromhab írta...

Köszönöm!
Nagyon ötletesnek találtam én is, azért próbáltam ki és valóban nagyon finom volt melegen különösen.
Maradt két darab, ami aztán kihűlt, de úgy is teljesen rendben volt, szerintem is működne akár hidegtál részeként is.

Beastie írta...

beindította a fantáziámat :) szuper ötlet, nálunk a gyerekek most ismerkednek a baconnal :)

Renáta írta...

Elnézést a kérdésért, biztos én vagyok figyelmetlen, és gyakorlatlan, de jól gondolom, hogy a tojás sárgáját a krumplihoz kell keverni?

Citromhab írta...

Renáta, igen, a krumpliba keverjük a tojássárgáját.

Renáta írta...

Köszönöm, ki fogom próbálni. :)

Unknown írta...

Kb mennyi ideig kell sütni, hogy ropogós legyen?

Citromhab írta...

Krisztina, látni fogod a szalonna állagán, hogy mikor lesz jó, azaz ropogós.