2010. december 25.

Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával



A karácsonyi menünél maradva a főétel, mivel a hús ilyenkor szóba se jöhet, mindig hal.


Hozzávalók

A harcsapaprikáshoz
1 kg harcsafilé
1 fej hagyma
olaj
pirospaprika, só, bors
2-3 evőkanál tejföl
50 ml fehérbor
2 teáskanál keményítő

A sztrapacskához
50 dkg liszt
2 nagyobb krumpli
1 evőkanál só
víz
2 evőkanál olaj
20 dkg juhtúró


A harcsafilét nagyobb kockákra vágjuk és vízzel  leöblítjük.
Az apróra vágott hagymát olajon aranyszínűre pirítjuk, rádobjuk a pirospaprikát és kb. 100 ml vízzel felöntjük.
Lassú tűzön félórát forraljuk a szaftot, hogy a hagyma megpuhuljon.
Ha kell, az elpárolgott vizet pótoljuk.
Félóra elteltével beletesszük a haldarabokat, sózzuk, borsozzuk és készre sütjük.
Ez durván 15 perc, egy-egy haldarabot fakanállal szétnyomva ellenőrizzük, hogy a közepe is megfelelően átsült.
Végül a tejföllel és a borban elkevert keményítővel összeforraljuk.
A sztrapacskához a lisztet a sóval elkeverjük. Meghámozzuk a krumplikat és krumplireszelőn ráreszeljük a lisztre. Annyi vízzel, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk, elkeverjük.
Lobogó forró vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére, egy tálba szedjük.
Még forrón összekeverjük az olajjal és a juhtúróval.


4 megjegyzés:

ani írta...

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKED ÉS A CSALÁDODNAK!

Citromhab írta...

Ani, Boldog Karácsonyt Nektek is!

Erinacea írta...

Nagyon gusztusos! Nálunk kakaspörkölt volt a sztrapacska mellé :)

Citromhab írta...

Ó, az is isteni lehetett:-))