2010. október 23.

Birsalmasajt




A birsalmákat nagyon alaposan megmossuk, eltávolítjuk a magházat, felszeleteljük és annyi vízben, ami éppen ellepi, megfőzzük.
A főzőlevet leöntjük.
Lemérjük a gyümölcsöt, botmixerrel pépesítjük és kilónként 800 g cukrot adunk hozzá..
Lassú tűzön, folyamatosan keverve a gyümölcspépet, 1-1,5 órán át főzzük.
Fóliával bélelt formákba öntjük, és szellős, meleg helyen szárítjuk a birsalmasajtot.

1 megjegyzés:

Foodafok írta...

Csodálatosan néz ki. Egyik nagy kedvencem. Kevesen ismerik. Sajnos! Például frissen kinevezett főnököm se tudta, hogy készül. Csak arra emlékezett, hogy mindig én csináltam. És amikor tetszelegni akart, akkor velem csináltatta, hogy mutassa a feletteseinek, hogy mennyire szezonális, meg minden. Aztán amikor csináltam, akkor kijött az irodából és megkérdezte, hogy „te mivel kötöd be?”. ÚR ISTEN! Kiszaladtam a raktárba, és pofozgattam magamat, hogy ébredjek fel. SEMMIVEL NEM KÖTÖM BE! A gyümölcsben lévő pektintől „kötődik” be. És ezt egy frissen kinevezett konyhafőnök nem tudja! Szégyen. És íme, itt ez a csoda. Gratulálok hozzá!