Hozzávalók:
A vaníliakrémhez
6 dl tej
12 dkg cukor
7 dkg liszt
4 tojássárgája
1 evőkanál vaníliakivonat
csipet só
A gyümölcsszószhoz
70 dkg bogyós gyümölcskeverék (málna, eper, szeder, ribizli)
3 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
0,5 dl vörösbor
24 db babapiskóta
2 dl víz
rumaroma
3 dl tejszín
1 evőkanál cukor
1 gránátalma
A vaníliakrémhez a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a cukorral, a liszttel, vaníliával, sóval tálba mérjük és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és lassú tűzön főzve besűrítjük. Langyosra hűtjük.A gyümölcsszószhoz a gyümölcsöket a cukorral és a vaníliával felforraljuk, pár percig főzzük, majd a vörösbor és keményítő keverékét hozzáadva besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Összeállítjuk a desszertet úgy, hogy egy vékony réteg vaníliakrémet teszünk a tál aljába, erre jön a víz és rumaroma keverékébe mártogatott 12 piskóta és a gyümölcsszósz fele.
Ezt a rétegezést megismételjük, majd a kemény habbá vert tejszínt is a tetejére halmozzuk.
Gránátalmával díszítjük és egy éjszakán át hűvös helyen állni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése