2018. december 1.

Csicseriborsó curry




Hozzávalók 2 személyre

1 konzerv csicseriborsó (400 g-os)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
1 dl tejszín
1/2 kávéskanál curry
1/4 kávéskanál őrölt kömény
1/4 kávéskanál őrölt pirospaprika
1/4 kávéskanál őrölt koriander
kb.1 cm-es gyömbérdarabka reszelve
őrölt csilipaprika ízlés szerint

1 csokor friss vagy 1 teáskanál szárított petrezselyem


Lábosban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és kb. fél percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt, a fűszereket és a csicseriborsót a levével együtt.
Sózzuk, majd lassú tűzön 10-15 percet rotyogtatjuk. A főzés végén beleforgatjuk a petrezselymet is.
Párolt rizzsel kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések: