Hozzávalók 2 rúdhoz
6 db készen kapható réteslap
40 dkg őrölt mák
1,2 dl tej
1,3 dl víz
25 dkg cukor
2 alma
1 citrom reszelt héja
A kenéshez
olaj
A töltelékhez a tejet és a vizet a cukorral felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a mákot. Ha langyosra hűlt, belereszeljük a meghámozott almákat és a citromhéjat.
3 réteslapot egymásra helyezünk úgy, hogy minden egyes lapot vékonyan megkenünk olajjal. Ráterítjük a töltelék felét és felcsavarjuk. Ezt a műveletet megismételjük a másik rúd esetében is, majd mindkettőt olajjal vékonyan kikent tepsibe rakjuk.
A rudak tetejét is megkenjük olajjal és 240 fokos sütőben megsütjük őket.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése