2018. január 9.
Édesburgonyás túrógombóc zsályás vajjal
Teljesen rákaptam mostanában az édesburgonyára, sülve, főve, mindenhogyan nagyon bejön nekem.
Tegnap egy belőle készült túrógombóc volt az ebédem, ami remekül beilleszthető az ünnepek utáni diétába is.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)
25 dkg túró
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
3-4 evőkanál liszt
só
szerecsendió
A zsályás vajhoz
3 dkg vaj
5-6 zsályalevél
só
A zsályás vajhoz a vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zsályaleveleket és kb. egy percig pirítjuk. Sózzuk és félretesszük.
Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
Leöntjük róla a főzővizet, pépesre törjük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
Ekkor hozzáadjuk a túrót, a sajtot, a tojást, szerecsendióval ízesítjük és ízlés szerint sózzuk Apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen túl kemény, de ragacsos se.
Diónyi golyókat formázunk belőle és enyhén sós vízben kifőzzük őket.
Ha feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal a vajra szedjük és összeforgatjuk.
Reszelt sajttal, esetleg tejföllel kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon érdekesen hangzik!
Megjegyzés küldése