2017. február 1.

Áfonyás-csokoládés keksz





Hozzávalók kb. 60 darabhoz

40 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg barna cukor
1 tojás
1 kávéskanál só
10 g sütőpor
1 evőkanál vaníliakivonat
10 dkg csokoládé apró darabokra törve
15 dkg aszalt vörös áfonya

A hozzávalókat a gyümölcs és a csokoládé kivételével tálba mérjük és összegyúrjuk, majd jól kidolgozzuk, hogy sima, egynemű tésztát kapjunk.
Ezután gyúrjuk bele több, kisebb adagban a csokoládét és az áfonyát.
Négy egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyikből egy-egy rudat formázunk, amiket aztán kb. egy cm szélességű korongokra szeletelünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket,,egymástól legalább 2 cm távolságra, mert sütés közben kicsit szétterülnek.
200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Nincsenek megjegyzések: