2016. június 3.
Csokoládétorta
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A piskótához
6 tojás
24 dkg cukor
fél dl olaj
18 dkg liszt
6 dkg kakaópor
fél csomag (6 g) sütőpor
A krémhez
5 dl tejszín
50 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
4 csomag vaníliakrémmel töltött ostyarúd
A trüffel golyókhoz
30 dkg étcsokoládé
60 ml tejszín
6 dkg vaj
A hempergetéshez
1 csomag csokoládédara
kakaópor
Először a csokikrémet és trüffel golyókat készítjük el.
A krémhez a csokoládét és a tejszínt a vaníliával felforrósítjuk annyira, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Ugyanígy járunk el a trüffel golyók esetében is, majd mindkét alapot jól behűtjük.
A behűtött krémet habverővel habosítjuk.
A trüffel alapból gyors mozdulatokkal golyókat formázunk és egyik felét csokidarába, a másik felét pedig kakaóporba forgatjuk.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A piskóta hozzávalóit három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe.
Laponként 8-10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel és a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Körben kirakjuk ostyarudakkal, amit egy szalaggal átkötünk, a trüffel golyókat pedig a torta tetejére ültetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése