2014. november 14.

Mac & cheese - Sajtszószos makaróni




Hozzávalók 4 személyre

40 dkg makaróni tészta

A szószhoz
4 evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál só
1 teáskanál mustár
1/2 kávéskanál őrölt bors
4 dl tej
2 dl víz
4 evőkanál vaj
35 dkg reszelt sajt (cheddar, edami, stb. vegyesen)


A sütőt 200 fokra melegítjük, egy sütőtálat kivajazunk.
A szószhoz a keményítőt, a sót, a borsot és a mustárt a tejjel és a vízzel lábosban csomómentesre keverjük. Beletesszük a vajdarabokat és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforraljuk az egészet.
Lehúzzuk a tűzről és beleforgatjuk a sajtot is.
Ha a sajt teljesen elolvadt, a szószt a sütőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tésztát, összekeverjük és betoljuk a sütőbe.
30-30 percig sütjük, ezalatt a tészta átpuhul. A sütési idő alatt egyszer átkeverjük a tésztát.
Melegen tálaljuk.

1 megjegyzés:

Kinga Kiss írta...

Szia!

Vacsorára elkészítettem ezt a receptet és nagyon-nagyon finom volt!! Bár laktató, így az adag kissé soknak bizonyult. De szuper ez a recept és csak így tovább!

Sok sikert a továbbiakban!

Üdv, Kinga