2014. június 24.

Csirkemell sörtésztában




Hozzávalók 4 személyre

1 kg filézett csirkemell

A sörtésztához
20 dkg liszt
3 tojás
50 ml olaj
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt bors
2-2,5 dl sör

A sütéshez
bő olaj

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a szeletek mindkét oldalát enyhén besózzuk.
A lisztet, a tojást, az olajat , a sót és a borsot tálba mérjük, és annyi sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk, csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk, majd közepesre vesszük a lángot.
Egy szelet húst a tésztába mártunk, és óvatosan az olajba eresztjük. Ha az egyik oldala szépen megpirult, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
Tetszőleges köretet kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: