Borongós, esős napokon igazán jóleshet egy bögre forró csokoládé. Nem sok időt vesz igénybe az elkészítése, és már kortyolgathatjuk is.
Hozzávalók 2
személy részére
5 dl tej
3 dkg
(barna) cukor
5 dkg fehér
csokoládé
A tetejére
tejszínhab
durvára
darált dió/mogyoró/mandula
A cukrot
lábosba mérjük és megolvasztjuk, majd aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel,
beleszórjuk a kisebb darabokra tört
csokoládét, és időnként megkeverve addig forrósítjuk, amíg a csokoládé és a
cukor teljesen el nem olvad.
Pohárba
töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk és ezt megszórjuk dióval, mogyoróval
vagy mandulával.
1 megjegyzés:
Ma felénk pont olyan időjárás volt, hogy jólesett volna :-)
Megjegyzés küldése