2013. november 7.

Túrós pite




Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb túrós sütemény.

Hozzávalók 26 cm-es piteformához

A tésztához
20 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojássárgája
1/2 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál tejföl

A töltelékhez
50 dkg túró
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás + 2 tojásfehérje
1 evőkanál búzadara
mazsola

A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vékonyan kikenjük vajjal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tésztából.
A töltelékhez a tojást és a tojásfehérjét együtt habverővel habosra felverjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába öntjük az egészet.
Megszórjuk mazsolával, sütőbe toljuk, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha körben a széle halványan megpirul.
Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.


3 megjegyzés:

Dina írta...

Nagyon egyszerűnek hangzik, és nagyon guszta! :)

Citromhab írta...

Dina, tényleg nagyon egyszerű, és pillanatok alatt elfogyott, jó, mondjuk öten vagyunk hozzá, de akkor is:-))

Bartush írta...

Szia!

Kipróbáltam, annyi változtatással, hogy nem mazsola került bele, hanem szilvaszeleteket tettem a túróra. Nagyon könnyű volt elkészíteni, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!