Önmagában is finom túrógombóc, most szilvalekvárral töltve.
Hozzávalók 4
személyre
50 dkg túró
3 tojás
7 evőkanál
búzadara
csipet só
szilvalekvár
A
hempergetéshez
15 dkg
zsemlemorzsa
3-4 evőkanál
olaj
A tálaláshoz
fahéjas
porcukor
A
zsemlemorzsát az olajon aranybarnára pirítjuk.
Kézzel
összegyúrjuk a túrót, a tojást, a sót, a búzadarát és 15-20 percet állni hagyjuk. Gombócokat formázunk a masszából úgy, hogy a
közepükbe egy kávéskanálnyi szilvalekvárt teszünk.
Enyhén sós
vízben kifőzzük a gombócokat, egy adag főzési ideje 10-12 perc.
Szűrőkanállal
a pirított morzsára szedjük őket, és hempergetjük.
Fahéjas
porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése