2010. november 29.

Sajtos pogácsa



Hozzávalók

1 kg liszt
50 dkg vaj
2 tojás
1 teáskanál cukor
20 dkg tejföl
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
4 teáskanál só
10 dkg reszelt sajt

1 tojás a kenéshez
reszelt sajt


Az élesztőt a langyos tejben, egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A lisztet, a vajat, a tojást, a sót, a sajtot és a tejfölt tálba mérjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztő és az egészet összegyúrjuk. Nem szükséges túlságosan kidolgozni a tésztát.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és a tepertős pogácsánál látható módon hajtogatjuk.
Bő félórát pihentetjük, majd kinyújtjuk és újra hajtogatjuk.
Újabb 15 perc pihentetés után 2-2,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, tetejét késsel bevagdossuk és pogácsákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben (250 fok) megsütjük.

3 megjegyzés:

Erinacea írta...

O jaj, ez eszmeletlenul jol nez ki! Ugy megkostolnam uzsonnara!

Foodafok írta...

Egy ilyen meccs közben, két tepsi sajtos pogi is kevés. Hajrá Barcelona!

Citromhab írta...

Foodafok, igen, hajrá Barca! Így utólag mondhatom, ilyen jó meccset már rég láttunk:-)).