2010. november 21.

Mézes krémes





Hozzávalók 24 szelethez

A tésztához
60 dkg liszt
20 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
2 tojás
5 evőkanál olvasztott méz
5-6 evőkanál tej

A töltelékhez
6,5 dl tej
15 dkg búzadara

30 dkg vaj
25 dkg porcukor
vanília

sárgabaracklekvár

A tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen négy azonos méretű lapot nyújtunk, és tepsi hátán vagy sütőlapon, 180 fokra melegített sütőben sütjük. A sütési idő laponként 6-7 perc.
A krémhez a búzadarát a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt búzadarához.
Az első lapot tálcára tesszük és megkenjük a krém felével. A második lapot ráhelyezzük, ezt baracklekvárral töltjük, a harmadik lapra újra krém jön, végül a negyedik lappal befedjük.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot pihentetjük, majd szeleteljük a krémest.

3 megjegyzés:

Zuzana írta...

Szeretnem elkesziteni, de nemtom mekkora a normal tepsid meretei?

Citromhab írta...

Zuzana, 36 x 24 cm.

Foodafok írta...

A gyengém ez a Mézes krémes. Ha a közelébe kerülök, ne számítson senki arra, hogy kap belőle. Fantasztikusan néz ki!