2010. október 10.

Tárkonyos vadragu leves

 




Hozzávalók 8 személyre

700 g őz- vagy szarvashús ( lapocka vagy comb )
200 g vargányagomba
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
200 ml tejszín
olaj vagy zsír
pirospaprika, őrölt bors, só, tárkony
50-100 ml vörösbor


A húst jól kiáztatjuk, kockára vágjuk. A sárgarépát, petrezselymet megtisztítjuk, felkarikázzuk. Olajon vagy zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, pirospaprikát szórunk rá. Beletesszük a húst, majd felengedjük vízzel. Sózzuk.
Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a sárgarépát és a gombát. Készre főzzük.
Végül beleöntjük a tejszínt, ízlés szerinti mennyiségű vörösbort.
Őrölt borssal, és tárkonnyal ízesítjük, ha szükséges még sózzuk.

Nincsenek megjegyzések: