2014. február 20.
Resztelt máj
Hétköznapok gyors ebédje.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg sertésmáj
3 vöröshagyma
3-4 evőkanál zsír
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só
őrölt bors
majoránna
A sertésmájat vékony csíkokra vágjuk, többször átöblítjük, majd szűrőkanálba téve lecsurgatjuk.
A hagymát hosszában felszeleteljük, és a felforrósított zsírban aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük a megpirult hagymát, félretesszük.
A zsiradékot újra felforrósítjuk, és rádobjuk a májat. Megszórjuk pirospaprikával, borssal és majoránnával ízesítjük.
Időnként óvatosan átkeverve 10-15 perc alatt készre sütjük, majd ízlés szerint sózzuk.
A sült hagymával tálaljuk, köretként főtt krumplit vagy rizst adunk mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése