Hozzávalók 4
személyre
50 dkg
krumpli (tisztítva mérve)
15 dkg liszt
1 teáskanál
só
100 g
darált mák vagy dió
A tetejére
porcukor, méz, sárgabaracklekvár
A krumplit
megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a
levet, pépesre törjük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Hozzáadjuk a
lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen 1 cm
vastagságúra nyújtjuk és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokból
hengereket sodrunk, amiket azután tovább darabolunk nagyjából egyforma hosszúságú nudlikká.
Forrásban
lévő, enyhén sós vízbe eresztjük őket, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a
főzővíz felszínére. Szűrőkanállal tálba szedjük a nudlikat,és először kevés
olajjal vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal/dióval összeforgatjuk az egészet.
A mákosat porcukorral
megszórva vagy mézzel megcsurgatva, a diósat porcukorral vagy sárgabaracklekvárral kínáljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! És ebbe a receptbe tényleg nem kell tojás?
Nem, tényleg nem kell bele tojás.
Megjegyzés küldése