Citromhab
▼
2025. október 24.

Szilvalekváros hájas sütemény

›
  Igazi nagymama-féle retró sütemény. Némileg időigényes a háromszor félóra pihentetés miatt, de amúgy egy aránylag olcsón előállítható fino...
2025. október 16.

Füge csatni (chutney)

›
  Idén alaposan rákattantam a fügére, amiről eddig úgy tudtam, hogy nem is szeretem...Mondjuk az aszalt változatára ez továbbra is igaz, vis...
2025. október 13.

Fügesavanyú

›
  A pikáns, édes-savanyú ízek kedvelőinek igazi csemege lehet a savanyított füge. Egyetlen dologra azonban ügyeljünk, a füge semmiképp ne le...
2025. október 7.

Savanyított zöld paradicsom

›
  A savanyított zöld paradicsom enyhén fanyar, kicsit fűszeres, enyhén citrusos íze miatt igazi kulináris  különlegesség, jól illik pörkölte...
2025. szeptember 26.

Áfonyalikőr (Afinata)

›
  Aki valaha jár már Erdélyben és kóstolta az - ott Afinata néven ismert - áfonyalikőrt, mindig nosztalgiával gondol erre a sötétbordó, fűsz...
2025. szeptember 15.

Sűrített paradicsom

›
  Mit tehetünk akkor, amikor a nagyobb részben paradicsomfüggő családtagjaink számára idén már befőztünk 50+ üveg paradicsomlevet és a taval...
2025. augusztus 14.

Izotóniás ital házilag

›
Nehezebb, különösen pedig melegben végzett, fizikai munka során nem csak az izzadással elvesztett vizet, hanem a sót és az egyéb ásványi any...
2025. augusztus 4.

Mézes, gyömbéres zöldsaláta

›
  Frissítő saláta zöldségekből és gyümölcsökből meleg nyári napokra. Hozzávalók 2 személyre 1 zöld alma 2 vékony szelet sárgadinnye 2 kisebb...
2025. április 11.

Limoncello

›
  A citrom héjának felhasználásával - hagyományosan sorrentói citromból alkohol, víz és cukor hozzáadásával - készülő likőr. Az íze édes-kes...
2024. december 24.

Karácsonyi trifle

›
  Hozzávalók: A vaníliakrémhez 6 dl tej 12 dkg cukor 7 dkg liszt 4 tojássárgája 1 evőkanál vaníliakivonat csipet só A gyümölcsszószhoz 70 dk...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése
Üzemeltető: Blogger.