2024. május 17.

Pizzás tekercs


 

Hozzávalók 

A tésztához
60 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
kb. 2,5 dl tej
30 ml olaj
1 tojás
1 teáskanál cukor
2 csapott teáskanál só

A töltelékhez
1 dl sűrített paradicsom
0,5 dl paradicsomlé
4 evőkanál olaj
fél kávéskanál só
oregánó vagy pizzafűszer

15 dkg reszelt sajt

A kenéshez
1 tojás

A tésztához az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és az egészet jól kidagasztjuk. Lefedve, langyos helyen 2x duplájára kelesztjük.
Ezalatt a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk és 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Megkenjük a paradicsommal, rászórjuk a sajtot, majd bejgliszerűen feltekerjük.
Éles késsel vagy cérna segítségével nagyjából háromszög alakúra vagdossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: