Gyorsan elkészíthető, egészséges és naaagyon finom...szendvicsekbe, salátákba, húsok mellé.
Hozzávalók:
20 dkg lila hagyma
150 ml almaecet (nálam házi, majd később mutatom a receptet)
50 ml víz
1 csapott evőkanál barna cukor
1 teáskanál só
A hagymákat (három közepes méretű) megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és egy tiszta, csírátlanított üvegbe tesszük.
A vizet, ecetet, cukrot, sót lábosba mérjük és csak annyira melegítjük fel, hogy a só és a cukor feloldódjon.
Ráöntjük a hagymára, kanállal kicsit megnyomkodjuk, hogy biztosan ellepje a lé.
Lezárjuk az üveget, egy órán át állni hagyjuk és már fogyasztható is.
Hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése