Hagyományos túrós palacsinta tortaként tálalva.
Hozzávalók
A palacsintához
20 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
csipet só
2,5 dl tej
1 dl szóda- vagy ásványvíz
A töltelékhez
50 dkg túró
3-4 evőkanál cukor
½ citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
mazsola (elmaradhat)
A díszítéshez
mazsola (elmaradhat)
porcukor
reszelt citromhéj
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit,
majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8-9 palacsintát sütünk belőle.
A töltelék hozzávalóit elkeverjük. Az első
palacsintát megtöltjük, hagyományos módon feltekerjük, és ferdén vágva
felszeleteljük, félretesszük.
A maradék palacsintát a túróval rétegezve
összeállítjuk, a tetejére helyezzük a palacsintatekercseket. Megszórjuk
mazsolával, porcukorral, reszelt citromhéjjal és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése