Akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető ez a mutatós és finom muffin.
Hozzávalók
12 darabhoz
A tésztához
15 dkg
tejcsokoládé
10 dkg vaj
1 teáskanál
kakaó
5 dkg
barna cukor
2 evőkanál
rum
1 teáskanál
vaníliakivonat
3 tojás
12,5 dkg
gesztenyepüré
15 dkg liszt
1 csapott
teáskanál sütőpor
A krémhez
20 dkg puha vaj
20 dkg
porcukor
1 teáskanál
vaníliakivonat
1 teáskanál
instant kávé
A
díszítéshez
kakaópor
kávészemek
A
muffinforma mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt helyezünk, a sütőt 180 fokra
melegítjük.
A csokoládét
a vajjal, a vaníliával és a kakaóporral vízgőz felett felolvasztjuk.
Belekeverjük
a cukrot, a rumot, majd a tojást és végül a gesztenyemasszát.
Beleforgatjuk
a sütőporos lisztet is, teljesen csomómentes masszát kell kapnunk.
Egyenlően
elosztva a formába kanalazzuk a tésztát, sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt
megsütjük.
A krémhez
habverő segítségével kikeverjük a vajat, beleöntjük a vaníliakivonatban
feloldott kávét, majd apránként adagolva a porcukrot addig verjük tovább a
keveréket, amíg könnyű, habos nem lesz a krém.
Habzsákba
töltjük a kávékrémet, és az időközben kihűlt muffinok tetejére habrózsákat
nyomunk.
Meghintjük
kakaóporral és egy-egy kávészemmel díszítjük a süteményt.
12 megjegyzés:
Istenkém, de gyönyörű! Szívesen beleharapnék! :D
Dina, köszönöm! Nem bánnád meg, ha beleharapnál, nagyon finom süti:-)
Ez gyönyörű, ezt megsütni tudnám, de így díszíteni???Húúú!!
Nem tennéd be a képét a díszítő csövednek?
Marika
Gyönyörű, a habrózsák a tetején valami mesésen szépek! :)
Marika, ide nem tudom betenni, de ha írsz nekem, ott szívesen megmutatom:-)
Hankka, köszönöm szépen!
Kedves Citromhab! Mesések! Nagyon érdekelne engem is a gyönyörű díszítés mikéntje, a hétvégégn hercegnős- rózsaszín tortát sütök a lányomnak, jól jönnének a trükkök :-)
Anikó, köszönöm szépen!
Ezen a videón megnézheted, hogyan készülnek ezek a rózsák:-)
http://www.youtube.com/watch?v=s5jxPN5xYpw
Finomak lehetnek ezek a muffinok, de most engem is a reprezentatív díszítés kapott meg!
Ebben a percben harapok a még meleg muffinból. Csudifinom lett! Köszönöm én is a receptet!:) A díszítésnek is neki fogok egyszer veselkedni...:)
Örülök, hogy ízlett:-)) A díszítés pedig nem olyan bonyolult, mint amilyennek esetleg tűnik:-)
Kedves Citromhab! Isteni finom es nem nehez megcsinalni hamar megvan������ Koszi szepen
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett:-)
Megjegyzés küldése