2013. július 13.
3 bit szelet
Hozzávalók 22 x 22 cm-es négyzet alakú kapcsos sütőformához vagy 24 cm-es kapcsos tortaformához
A lapokhoz
30 dkg darált háztartási keksz
20 dkg olvasztott vaj
A karamellréteghez
17 dkg barna cukor
1,4 dl tejszín
6 dkg vaj
A vaníliakrémhez
5 dl tej
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
1 púpozott evőkanál liszt (kb.40 g)
5 dkg vaj
A tejszínhabhoz
2 dl tejszín
1 teáskanál cukor
1 csomag habfix
A tetejére
csokoládéreszelék
A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, félretesszük.
A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba mérjük. Kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön időnként megkeverve 15-20 percig gyöngyözve főzzük.
A vaníliakrémhez 150 ml tejjel csomómentesre dolgozzuk a tojássárgát, a cukrot, a pudingport és a lisztet.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és besűrítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat is, majd langyosra hűtjük.
A forma aljába nyomkodjuk a vajas keksz felét, ráöntjük a karamellt. Kicsit várunk, hogy a karamell langyosra hűljön, majd a keksz másik felével befedjük.
Beborítjuk a vaníliakrémmel, ennek tetejére a cukorral és a habfixálóval keményre vert tejszín jön.
Megszórjuk csokireszelékkel a süteményt és 2-3 órán át hűtőben tartjuk, azután szeleteljük.
Az eredeti receptet követve használhatunk háztartási kekszet is, de akkor meg kell várnunk, amíg a lapok átpuhulnak, míg darált keksz esetében erre nincs szükség.
Recept forrása: Domowe-wypieki.pl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Igazán guszta sütit készítettél! :)
Köszönöm! :-)
Nagyon szeretem a csokit is, de ez tuti übereli! Nagyon guszta! :)
Hm... de guszta! És a szeleteid, megint csúcsok. Szuper süti! Mentve!
Dina, Krisz, köszönöm!
Megjegyzés küldése