Hozzávalók 16 db-hoz
A
tésztához
50 ml tej
50 ml víz
10 dkg vaj
10 dkg liszt
egy csipet só
3 tojás
50 ml tej
50 ml víz
10 dkg vaj
10 dkg liszt
egy csipet só
3 tojás
A krémhez
2 dl tejszín
25 + 15 dkg eper
2 evőkanál cukor
2 dl tejszín
25 + 15 dkg eper
2 evőkanál cukor
Az égetett
tésztához a tejet, a vizet, a vajat és a sót lábosba mérjük és felforraljuk.
Levesszük a tűzről, beleöntjük a lisztet és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.
Ezután egyesével beleütjük a tojásokat. Amíg az előző tojás teljesen el nem keveredett, semmiképp ne adjuk hozzá a következőt.
Ezután egyesével beleütjük a tojásokat. Amíg az előző tojás teljesen el nem keveredett, semmiképp ne adjuk hozzá a következőt.
A még meleg masszát
csillagcsőrös habzsákba töltjük, és tojásnyi halmokat nyomunk egy
sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és addig sütjük a fánkokat, míg szépen megpirulnak.
Sütés alatt a sütő ajtaját ne nyissuk ki, különben a tészta azonnal összeesik.
Sütés alatt a sütő ajtaját ne nyissuk ki, különben a tészta azonnal összeesik.
Ha megsültek, éles késsel még melegen levágjuk a fánkok felső
részét.
A krémhez a tejszínhabot keményre felverjük, 25 dkg epret botmixerrel pürésítünk, hozzáadjuk a cukrot is.
Az eperpürét belekeverjük a tejszínhabba, majd megtöltjük vele a fánkokat.
A maradék 15 dkg epret kisebb darabokra vágjuk és a krém tetejére szórjuk.
Végül ráhelyezzük a levágott kalapokat, és porcukorral meghintve kínáljuk.
A krémhez a tejszínhabot keményre felverjük, 25 dkg epret botmixerrel pürésítünk, hozzáadjuk a cukrot is.
Az eperpürét belekeverjük a tejszínhabba, majd megtöltjük vele a fánkokat.
A maradék 15 dkg epret kisebb darabokra vágjuk és a krém tetejére szórjuk.
Végül ráhelyezzük a levágott kalapokat, és porcukorral meghintve kínáljuk.
1 megjegyzés:
Szia !
Nagyon gusztan nez ki! Szivesen megcsorikaznam most! Recept elrakva es koszonet erte!
Megjegyzés küldése