Hozzávalók 6 pohárhoz
2 birsalma
1-2 evőkanál cukor
csipetnyi őrölt fahéj
A krémhez
2 dl tejszín
50 dkg mascarpone vagy túrókrém
2-3 evőkanál cukor
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
babapiskóta
A birsalmát megmossuk, eltávolítjuk a magházat, és kockára vágjuk. A cukorral és a fahéjjal puhára pároljuk. Ha szükséges fél dl vizet öntünk alá.
A krémhez a sajt- vagy túrókrémet a cukrokkal és a citromhéjjal kikeverjük, majd beleforgatjuk a lazán felvert tejszínt.
A poharakba kanalazzuk a fele krémet, erre jön a birsalma, majd a krém másik fele.
Jól behűtjük, tálalás előtt babapiskótával díszítjük..
3 megjegyzés:
Ez pazarul néz ki! Imádom a birsalmát, úgyhogy ez is biztosan ízlene!:)
Pazar díszítés!!
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése