Sokunk kedvence a nagy klasszikus, a Sacher torta.
Hozzávalók
24 cm-es tortaformához
A
tortalaphoz
15 dkg
étcsokoládé
12,5 dkg vaj
6 tojás
12,5 dkg
porcukor
1 teáskanál
vaníliakivonat
5 dkg liszt
5 dkg
étkezési keményítő
5 dkg őrölt
mandula
1 teáskanál
sütőpor
csipet só
A
töltelékhez
40 dkg pürésített
sárgabaracklekvár
1 evőkanál
rum
A mázhoz
20 dkg
étcsokoládé
5 dkg vaj
3-4 evőkanál
étolaj
180 fokra
melegítjük a sütőt. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük.
Elkeverjük a
lisztet, a keményítőt, az őrölt mandulát, a sütőport és a sót. Nagyobb méretű
tálban megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, majd az
egész tojásokat, és habverővel habosra keverjük. Kisebb adagokban beleforgatjuk
a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. A tortaformába simítjuk a
masszát és 40-50 perc alatt megsütjük.
Rácson
langyosra hűtjük a tortalapot, majd lapjában kettévágjuk, és megtöltjük a
baracklekvár és rum keverékével. Az összeállításnál megfordítjuk a tortalapot
úgy, hogy a tükörsima alja kerüljön felülre.
Gőz felett
megolvasztjuk a csokoládét, a vajat és az olajat, és bevonjuk vele a tortát.
10 megjegyzés:
Nagyon guszta! :)
Nagyon szép lett a tortád! Van egy pár torta amit nagyon szeretnék elkészíteni de eddig még nem került rá sor ez is azok közé tartozik!
Pontosan fogalmaztál:) nagy kedvenc nálunk is:))
Gyönyörű lett! És csakis finom lehet!
Gyönyörű a tortád, és a máz csodálatosan néz ki rajta!:)
Szia! Ma készítettem el, sok-sok recept tanulmányozása után erre esett a választásom.
Egy dolgot nem mertem, a tojásokat egészben hagyni. :-)
Pedig nagy volt a kísértés, mert a "technikám" ezt a módszert jobban támogatná:-)
Pont olyan tud lenni így is,a végeredmény mintha külön vernénk fel a fehérjét?
Egyszerű piskóta esetében már kipróbáltam,annál tuti... de ilyen vajas jellegűnél, ahol a sok tojásnak,a habnak jelentős szerepe van a növekedésben nem bátorkodtam még.
Mert öreg róka vagyok már, és ugye a járt utat a járatlanért nem adom könnyen :-)
A mai tortát ajándékba visszük holnap,ezért nem mertem kockáztatni.
Hagyományos módszerrel külsőre, állagra teljesen rendben, az íze meg majd magért beszél :-)
Köszönöm a receptet! :-)
Marika, örülök, hogy ezt a receptet választottad és remélem ízleni fog a torta:-) Legközelebb bátran dolgozz az egész tojásokkal, a végeredményt ez nem befolyásolja, ugyanúgy, mint piskóta esetében:-)
Köszönöm a választ, ki fogom próbálni.
És igen, nagy sikere volt,jómagam is ettem egy szeletet belőle a családi összejövetelen.
Hamarosan megismétlem a szűkebb családomnak, és akkor tesztelem az egész tojásos módszert. :-)
Szia!
Hogy kell a mázat ilyen simára megcsinálni? Rá kell önteni az egész csokit a torta közepére és hagyni szétfolyni? Én rákanalaztam és utána próbáltam simára kenni de így nem lett szép.
Igen, középre kell önteni a csokit és gyors mozdulatokkal a megfelelő irányba terelni. Ha magasabb kakaótartalmú csokival dolgozol, lehet, hogy az olaj mennyiségét növelni kell, hogy kicsit hígabb legyen a máz. A sűrűbb gyorsan megdermed, még azelőtt, hogy kellőképpen eligazíthattad volna a torta tetején.
Megjegyzés küldése