2012. május 15.
Diós krémes
Egy klasszikus diós krémes recept.
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
10 dkg darált dió
25 dkg cukor
4 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál olvasztott méz
A krémhez
5 kis pohár tejföl
25 dkg dió
25 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
A tetejére
15 dkg étcsokoládé
1,5 evőkanál étolaj
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, négy részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen négy azonos méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtunk belőle.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, erre fektetjük a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és megtöltjük a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk a sütemény tetejét.
Egy napot hűvös helyen tartjuk, majd szeleteljük a krémest.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Húúú ez hihetetlen guszta!
Kedvencem!
Nagyon szép és guszta süti:)
NAgyon guszta:)
Nagyon szép kis szelet!
Guszta! Igen nagyon finom lehet imádom a diós sütemény alapokat !
mekkora a tepsi mérete? A tejföltől nem lesz savanykás a töltelék?? A süteményed egyébként nagyon szép, inycsiklandozóan guszta! Zsuzsa
Köszönöm szépen mindenkinek!
Ez egy nagyon finom sütemény, csupa-csupa dió.
Zsuzsa, nem fontos a tepsi mérete, lényeg, hogy azonos méretű és vastagságú (3-4 mm) lapokat nyújtsunk, aztán akkora sütőlapra rakjuk, amire ráfér.
Nagyon örülök, hogy a Gasztro Miner oldalon ma az én receptemre esett a választás. Köszönöm!
Gyönyörű sütemény, ezt a tejfölös tölteléket eddig nem ismertem, mindenképpen kipróbálandó! :)
Mennyei! És mennyire egyszerű!
A klasszikusok nem hiába klasszikusok !
Tegnap megsütöttem, köszönöm a receptet. Remélem nem haragszol, ha beírom a blogomra is a receptet, persze linkkel utalva a forrásra. Egyébként a "Habos linzer"-ed is az egyik kedvencünk lett, sokszor megsütöttem már.
Lenka, örülök, hogy tetszett!
Természetesen, ha gondolod, tedd fel a blogodra, semmi gond ezzel:-)
Szia
Mindig ezt a csokibevonatot használod a sütiken?
Szia! Igen, mindig ezt a mázat használom.
Megjegyzés küldése