2012. január 8.

Narancskrém


Hozzávalók 6 adaghoz

25 dkg mascarpone
1 kisebb narancs reszelt héja és leve
5 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tejszínhab
3-4 narancs
csokireszelék

Elkeverjük a krémsajtot a cukorral, a vaníliakivonattal, a narancs héjával és levével.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a narancsos mascarpone-t, és habverővel elkeverjük.
Meghámozzuk a narancsokat és kisebb darabokra vágjuk.
Felváltva pohárba rétegezzük a krémet és a gyümölcsöt, a tetejére krém kerüljön.
Csokireszelékkel díszítjük.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám:-))

    VálaszTörlés
  2. Ízléses, könnyű desszert! Nagyon guszta! Szívesen elkanalazgatnám...

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű és nagyszerű! Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Egyszerü,finom, és elegáns deszert, amit könnyen el lehet késziteni amikor nincs idő a sütemény sütésre!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon le bírnék gyűrni egy pohárral!:)

    VálaszTörlés
  6. Igazán jól néz ki. Gyorsan elkészíthető és biztosan nagyon finom desszert...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon klassz, most úgy, de úgy megenném...! :)

    VálaszTörlés
  8. Ma megcsináltam! Annyit módosítottam rajta, hogy nem mascarponéval, hanem natúr krémsajttal (így olcsóbb), nem vaníliakivonattal (mert az nekem nincs), hanem 1 csomag vaníliáscukorral, és nem cukorral, hanem folyékony édesítőszerrel készítettem el. A többi hozzávaló maradt az eredeti. Isteni lett! Legközelebb egyből dupla adagot csinálok, mert ez 5 perc alatt elfogyott! Még jó, hogy csak hárman voltunk rá! Nagyon-nagyon-nagyon finom! Köszönet a receptért!:)

    VálaszTörlés
  9. Éva, igazán nincs mit!
    A módosítás szerintem nem változtatott az ízén:-)
    Örülök, hogy tetszett nektek, nálunk is egy villanás alatt elfogyott:-)

    VálaszTörlés
  10. Tegnap elkészítettem, fincsi volt, köszönöm! MArika

    VálaszTörlés