2012. január 13.

Szecsuáni csirke





A kínai konyha kedvelőinek ajánlom ezt a receptet, nálunk nagy kedvenc.

Hozzávalók:

2 egész csirkemellfilé
4 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1 zöldpaprika
1 piros kaliforniai paprika
3 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 teáskanál csípős paprikakrém

durvára őrölt bors
4-5 evőkanál olaj


Megmossuk a húst, eltávolítjuk az esetleges hártyákat, és kockára vágjuk. Rászórjuk a keményítőt, elkeverjük és fél órát állni hagyjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk és a vöröshagymát és a reszelt fokhagymát kicsit megfuttatjuk rajta. Rádobjuk a húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is.
Sózzuk, őrölt borssal és paprikakrémmel ízesítjük, felöntjük 2-3 dlvízzel és 20-25 perc alatt készre pároljuk.
Rizst kínálunk mellé.

13 megjegyzés:

  1. Ez az egyik kedvenc ételem, nagyon jó recept :)

    VálaszTörlés
  2. Kínai kedvelő vagyok! :) ...és imádom, amit készítettél! Jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a kínai konyhát. Amikor Pekingben voltam, mindennap másik étterembe mentem, hogy végig kóstoljam a különböző kantonok ételeit. Ami itt nálunk kínaiként kapható, az csak egy uniformizált étel, kevés köze van a kínai konyhához.
    A te csirkéd jónak tűnik, s nagyon guszta. Én még tettem volna hozzá gombát, poréhagymát, gyömbért, chili szószt, s fehér bort.

    VálaszTörlés
  4. Viki, Gabriella, köszönöm.

    Hobbychef, teljesen igaz, amit írsz, a nálunk kapható kínai ételek nagy része, azért nem mindenhol, a magyar ízlésre szabott recept alapján készül. A gomba tényleg jól állna neki, de azt a fajtát, ami ebben az ételben valójában szerepel, nehéz beszerezni, a csiperke vagy vargánya pedig, szerintem, nem passzol bele, így inkább kihagytam.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kívánatos ahogy kinéz, biztosan nagyon finom! Kínai ételt eddig még nem főztem, de kóstolni már kóstoltam és nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik. A gomba jó ötlet.

    A fotóid nagy rajongójaként, engedd meg, hogy ajánljak neked egy pályázatot:
    http://www.reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html

    VálaszTörlés
  7. Éva, köszönöm.

    Petra, köszönöm a linket, tetszik az ötlet:-))

    VálaszTörlés
  8. A receptet követve készítettem... elégedetten álltunk fel imént az asztaltól. Listára került ;) köszönet érte! :)

    VálaszTörlés
  9. Petpet, nagyon örülök, hogy ízlett:-))

    VálaszTörlés
  10. Jelentem elkészítettem,és nagyon ízlett:))Őszintén szólva nem is számítottam rá,hogy ennyire finom lesz,hisz igazából egyszerű,mindennapi alapanyagokból áll.De mégis...valami eszméletlenül jó:))

    VálaszTörlés
  11. Tálaló, gondolkodtam annak idején, hogy feltegyem-e egyáltalán ezt a receptet, mert a kép nem adja vissza igazán, milyen finom is valójában ez az étel:-) Örülök, hogy nektek is ízlett, mi nagyon szeretjük és hihetetlen gyorsan elkészül.

    VálaszTörlés
  12. De finom, és nem érezni azt a szagot és furcsa ízt rajta, mint amit a kínai étteremben;-)Köszi: Marika

    VálaszTörlés