2012. január 5.

Fahéjas keksz





Gyors és nagyon finom omlós keksz rengeteg fahéjjal.


Hozzávalók

50 dkg liszt
2 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
12 g sütőpor
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj

A hempergetéshez
4 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Diónyi darabokat tépünk a tésztából, golyót formázunk, kicsit ellapítjuk és megforgatjuk a cukros-fahéjas keverékben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3-4 cm távolságra rakjuk a kekszeket, és 200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 
Ha kivettük a sütőből, még melegen, újra meghempergetjük a fahéjas cukorban.
Lezárt dobozban sokáig eláll és puha marad.

Recept forrása: Szépségtár blog

8 megjegyzés:

  1. Láááááááájk! Mondtam, hogy nagyon finom! :)))

    VálaszTörlés
  2. Az általad felsorolt előnyökhöz még hozzátenném, hogy olyan kis cukik a kekszek!

    VálaszTörlés
  3. Még nem nagyon indulok be a süteményekre, de guszták, az kétségtelen:)

    VálaszTörlés
  4. Nahh, én már beindulok rájuk. :))) Olyan szééépek!! El is mentem, köszi! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyors, egyszerű, finom, és tényleg annyira guszta, nagyon jól néz ki! Viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  6. Szepy, igen, és igazad is volt:-))Köszi a receptet!

    Gerdi, köszönöm, olyan harapnivalók:-)

    Roza, majd később kipróbálhatod:-)

    Csilla, Hankka, tényleg érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  7. De jóóó, ez valahogy kimaradt nekem:-))
    Nagyon finom, biztos többször elkészül nálunk is.-))

    VálaszTörlés
  8. Muszáj kipróbálni, köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés