2011. szeptember 29.

Csokitorta sütés nélkül




Csokiimádóknak feltétlen ajánlom kipróbálásra, ráadásul sütést sem igényel.

Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához
8 dkg darált háztartási keksz
4 dkg darált dió
1 dkg kakaó
2 dkg olvasztott vaj
6 dkg porcukor
1 teáskanál rum
2-3 evőkanál tej

A csokikrémhez
20 dkg étcsokoládé
3,5 dl tejszín
3 dkg cukor
3 dkg vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat


A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe.
A csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a cukorral, a vajjal és a vaníliakivonattal felmelegítjük, majd behűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt habverővel keményre verjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.
Szintén habverővel alaposan összekeverjük és a tésztára simítjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és eltávolítjuk a tortagyűrűt.

24 megjegyzés:

  1. Citromhab!
    Ez valami csodásan néz ki, jövő héten el is készítem, nagy buli lesz nálunk:-)) Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Ezt is én mindenképpen kipróbálom!
    Istenien néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Csodásan néz ki!
    Ezt én nagyon-nagyon szeretném! :) Feltétlenül ki kell próbáljam!!!

    VálaszTörlés
  4. Nem gondoltam volna, hogy nem kell hozzá sütő, olyan csodás!!!

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusan jól néz ki, ezt a fajta krémet nagyon szeretjük. Így,hogy még sütni sem kell hozzá a tésztát, ez szuper ötlet!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! Csodálatosan néz ki benne az a vastag csokikrém és milyen nagyon finom lehet?:))

    VálaszTörlés
  7. Hűűűű ez nagyon jól néz ki!!!

    VálaszTörlés
  8. Ez megfogott! :) Ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  9. Ez mennyei lehet!:-)Hétvégén ki kellene próbálnom.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm:-)
    Tényleg megér egy próbát, ráadásul nagyon gyorsan kész, a hűtést leszámítva, persze.

    VálaszTörlés
  11. Megcsináltam, sajnos nem ízlik, bocsánat...

    VálaszTörlés
  12. Kedves "Névtelen", én is csak sajnálni tudom...

    VálaszTörlés
  13. Én is megcsináltam, tömény egy finomság, az biztos, de szerintünk jó. MArika

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jól néz ki, el szeretném készíteni, de sajnos nincs torta formám... Nem tudnál valami ötletet adni, hogy hogyan csináljam?

    VálaszTörlés
  15. En mar ketszer elkeszitettem isteni finom csokoladetorta!!!!

    VálaszTörlés
  16. a mennyiségek "g"-ban vannak megadva,kicsit kevésnek találom,biztossan jól van feltüntetve?

    VálaszTörlés
  17. Igen, 18 cm-es formához ezek az arányok.

    VálaszTörlés
  18. Szia Citromhab!
    Szeretném elkészíteni a tortát 22 cm-es formába, esetleg meg tudnád mondani, hogy a hozzávalókból másfélszeres vagy dupla mennyiséget kell használjak, hogy szép legyen?
    előre is köszönöm, Timi

    VálaszTörlés
  19. Szia Timi!

    Azt tudom, hogy a 18 cm-es tortához szükséges anyagmennyiség duplája pontosan egy 24 cm átmérőjű formához elegendő.
    22 cm esetén szerintem a dupla mennyiségből arányosan csípj le minden hozzávalóból egy kicsit, de az is lehet, hogy belefér a formába a dupla adag.

    VálaszTörlés
  20. Üdv. Timi!

    Esetleg számold ki a két tortaforma területét. És ahogy ezek aránylanak egymáshoz, olyan arányban változtasd az összetevők mennyiségét. :)

    VálaszTörlés
  21. Szia, már másodjára készítem el, mert nagyon finom. Viszont azt az egyet nem értem, hogy amikor felverem a tejszín és hozzáöntöm a csokoládét, újra habverővel kell keverni. Konkrétan folyóssá válik... Nem csak finoman fakanállal kellene elkeverni? Persze aztán megszilárdul a hűtőben, ha nem folyik ki a tortakarika alatt...

    VálaszTörlés
  22. Nem értem, ez hogyan lehet, mármint, hogy folyós lesz a krém. Valójában a csokis rész is tejszín, csak ízesített, tehát habverés hatására keményednie kellene...nekem így működött.

    VálaszTörlés