▼
2011. szeptember 29.
Csokitorta sütés nélkül
Csokiimádóknak feltétlen ajánlom kipróbálásra, ráadásul sütést sem igényel.
Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához
A tésztához
8 dkg darált háztartási keksz
4 dkg darált dió
1 dkg kakaó
2 dkg olvasztott vaj
6 dkg porcukor
1 teáskanál rum
2-3 evőkanál tej
A csokikrémhez
20 dkg étcsokoládé
3,5 dl tejszín
3 dkg cukor
3 dkg vaj
1 kávéskanál vaníliakivonat
A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe.
A csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a cukorral, a vajjal és a vaníliakivonattal felmelegítjük, majd behűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt habverővel keményre verjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.
Szintén habverővel alaposan összekeverjük és a tésztára simítjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és eltávolítjuk a tortagyűrűt.
Citromhab!
VálaszTörlésEz valami csodásan néz ki, jövő héten el is készítem, nagy buli lesz nálunk:-)) Köszi!
Ezt is én mindenképpen kipróbálom!
VálaszTörlésIstenien néz ki!
Csodásan néz ki!
VálaszTörlésEzt én nagyon-nagyon szeretném! :) Feltétlenül ki kell próbáljam!!!
Nem gondoltam volna, hogy nem kell hozzá sütő, olyan csodás!!!
VálaszTörlésFantasztikusan jól néz ki, ezt a fajta krémet nagyon szeretjük. Így,hogy még sütni sem kell hozzá a tésztát, ez szuper ötlet!
VálaszTörlésNagyon guszta! Csodálatosan néz ki benne az a vastag csokikrém és milyen nagyon finom lehet?:))
VálaszTörlésHűűűű ez nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésSzuper! :)))
VálaszTörlésEz megfogott! :) Ki kell próbálnom!
VálaszTörlésEz mennyei lehet!:-)Hétvégén ki kellene próbálnom.
VálaszTörlésKöszönöm:-)
VálaszTörlésTényleg megér egy próbát, ráadásul nagyon gyorsan kész, a hűtést leszámítva, persze.
Gyönyörű magas lett
VálaszTörlésMegcsináltam, sajnos nem ízlik, bocsánat...
VálaszTörlésKedves "Névtelen", én is csak sajnálni tudom...
VálaszTörlésÉn is megcsináltam, tömény egy finomság, az biztos, de szerintünk jó. MArika
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, el szeretném készíteni, de sajnos nincs torta formám... Nem tudnál valami ötletet adni, hogy hogyan csináljam?
VálaszTörlésEn mar ketszer elkeszitettem isteni finom csokoladetorta!!!!
VálaszTörlésa mennyiségek "g"-ban vannak megadva,kicsit kevésnek találom,biztossan jól van feltüntetve?
VálaszTörlésIgen, 18 cm-es formához ezek az arányok.
VálaszTörlésSzia Citromhab!
VálaszTörlésSzeretném elkészíteni a tortát 22 cm-es formába, esetleg meg tudnád mondani, hogy a hozzávalókból másfélszeres vagy dupla mennyiséget kell használjak, hogy szép legyen?
előre is köszönöm, Timi
Szia Timi!
VálaszTörlésAzt tudom, hogy a 18 cm-es tortához szükséges anyagmennyiség duplája pontosan egy 24 cm átmérőjű formához elegendő.
22 cm esetén szerintem a dupla mennyiségből arányosan csípj le minden hozzávalóból egy kicsit, de az is lehet, hogy belefér a formába a dupla adag.
Üdv. Timi!
VálaszTörlésEsetleg számold ki a két tortaforma területét. És ahogy ezek aránylanak egymáshoz, olyan arányban változtasd az összetevők mennyiségét. :)
Szia, már másodjára készítem el, mert nagyon finom. Viszont azt az egyet nem értem, hogy amikor felverem a tejszín és hozzáöntöm a csokoládét, újra habverővel kell keverni. Konkrétan folyóssá válik... Nem csak finoman fakanállal kellene elkeverni? Persze aztán megszilárdul a hűtőben, ha nem folyik ki a tortakarika alatt...
VálaszTörlésNem értem, ez hogyan lehet, mármint, hogy folyós lesz a krém. Valójában a csokis rész is tejszín, csak ízesített, tehát habverés hatására keményednie kellene...nekem így működött.
VálaszTörlés