2011. augusztus 29.

Körtetorta




Hozzávalók: 24 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához:
25 dkg liszt
1 tojás
6 dkg cukor
13dkg vaj
1/2 kávéskanál sütőpor
reszelt citromhéj

A töltelékhez:
1,5 kg körte
7 dkg cukor
1/2 citrom leve
1,5  csomag vaníliás pudingpor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a pudingport, és összekeverjük.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk, ami akkora legyen, hogy a forma oldalát is befedje körben.
Beleöntjük a körtét és 180 fokra melegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük.




13 megjegyzés:

  1. Mennyeien néz ki! Piacon veszek egy adag körtét, és ki is fogom próbálni! :) Melyik fajta körte a legjobb hozzá? Köszönöm! :))

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom lehet! almából én is tervezek valami hasonlót :) körtéből tuti finomabb, de most nálunk almából van tonnányi :)

    VálaszTörlés
  3. Szabina, ez most Kálmán körtéből ( Császárkörte ) készült, de szerintem mindegy. Lényeg, hogy érett legyen, különben nem puhul át a sütési idő alatt.

    Kati, köszönöm.

    Családi tűzhely, ezt már nehezen tudnám megoldani:-)

    Bianka, Petra, Okki, köszönöm.

    Colors in the kitchen, én sütöttem már almával, azzal is finom.

    Jade, köszönöm:-)

    VálaszTörlés
  4. Juj, de jól néz ki, hétvégén megcsinálom :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta jól néz ki ! Biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  6. Ne haragudj, hogy megkérdezem, de a torta tésztájához nem jár 2 - 3 evőkanál víz vagy tej, mert én elkészítettem a tortát, de a tésztamassza folyadék nélkül sehogysem állt össze, csak morzsolódott. Aztán raktam hozzá 3 evőkanál tejet, én nektarinnal készítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés