2011. augusztus 23.

Szőlős-túrós rétes




Hozzávalók 3 rúdhoz

6 db mirelit réteslap
75 dkg túró
50 dkg szőlő
45 dkg (nagy doboz) tejföl
9 csapott evőkanál cukor
3 csomag vaníliás cukor
olvasztott vaj

A szőlőt megmossuk, és a szemeket leszedjük a szárról.
1 rúdhoz 2 réteslapot egymásra terítünk úgy, hogy minden egyes lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal.
Rászórjuk a túró harmadát, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a szőlőszemek harmadát. Meglocsoljuk tejföllel és bejgliszerűen feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két rúd esetében is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, tetejüket megkenjük tejföllel és 240 fokra melegített sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.




8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos finom is.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon guszta, milyen nagyon finom lehet az íze? Kifogom próbálni az biztos!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik a töltelék ötlete. A rétesed isteni lehet. Mi újság apa fogyókúrájával, a végére ért? :)))

    VálaszTörlés
  4. Kati, Éva, lehetőség szerint muskotályos szőlőt kell választani, azzal a legfinomabb.

    Petra, köszönöm. Igen, legnagyobb örömömre, vasárnap befejezte:-))

    VálaszTörlés
  5. Ez már olyan jó kis szüreti süti!Finom lehet!Gondoltam, hogy a muskotályos szőlő a legjobb hozzá!:-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom és a kép is nagyon guszta!
    Én is készítettem már ilyet, mascarponével:-))

    VálaszTörlés
  7. Nelli, milyen jó nevet találtál...szüreti süti:-))

    Bianka, köszönöm

    Gesztenye, a mascarpone nagyon jól hangzik, fenn van esetleg nálad a recept? Kipróbálnám.

    VálaszTörlés