Hozzávalók 3 rúdhoz
6 db mirelit réteslap
75 dkg túró
50 dkg szőlő
45 dkg (nagy doboz) tejföl
9 csapott evőkanál cukor
3 csomag vaníliás cukor
olvasztott vaj
A szőlőt megmossuk, és a szemeket leszedjük a szárról.
1 rúdhoz 2 réteslapot egymásra terítünk úgy, hogy minden egyes lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal.
Rászórjuk a túró harmadát, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a szőlőszemek harmadát. Meglocsoljuk tejföllel és bejgliszerűen feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két rúd esetében is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, tetejüket megkenjük tejföllel és 240 fokra melegített sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon guszta, biztos finom is.
VálaszTörlésEz nagyon guszta, milyen nagyon finom lehet az íze? Kifogom próbálni az biztos!
VálaszTörlésNagyon tetszik a töltelék ötlete. A rétesed isteni lehet. Mi újság apa fogyókúrájával, a végére ért? :)))
VálaszTörlésKati, Éva, lehetőség szerint muskotályos szőlőt kell választani, azzal a legfinomabb.
VálaszTörlésPetra, köszönöm. Igen, legnagyobb örömömre, vasárnap befejezte:-))
Ez már olyan jó kis szüreti süti!Finom lehet!Gondoltam, hogy a muskotályos szőlő a legjobb hozzá!:-)
VálaszTörlésIzaglmas nagyon finom
VálaszTörlésNagyon finom és a kép is nagyon guszta!
VálaszTörlésÉn is készítettem már ilyet, mascarponével:-))
Nelli, milyen jó nevet találtál...szüreti süti:-))
VálaszTörlésBianka, köszönöm
Gesztenye, a mascarpone nagyon jól hangzik, fenn van esetleg nálad a recept? Kipróbálnám.