Hozzávalók
60 dkg liszt
2 evőkanál olaj
3 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
4 dl víz
A sütéshez
olaj
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék vízzel lágy, szinte galuskaszerű tésztát dagasztunk. Legjobb ezt a műveletet fakanállal végezni.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük, majd fakanállal újra átdolgozzuk és ismét kelesztjük.
Olajjal vékonyan megkent felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd 15-20 percet pihentetjük.
Olajos kézzel, nagyjából kör alakot formázva kihúzogatjuk a gombócokat.
Óvatosan bő, forró olajba csúsztatjuk és mindkét oldalukat megsütjük.
Ízlés szerint sóval, tejföllel, reszelt sajttal, fokhagymával kínáljuk.
Nagyon guszták lettek! Elkébzelem rajta a tejfölt sajtot és akkor már nyelek is nagyokat!:-))
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszenek! Elmentem a receptet, koszi!
VálaszTörlésAz igazi finom, puha lángos.
VálaszTörlésAz én receptem krumplis, de az is ilyen finom, puha.Mi is nagyon szeretjük, de ritkán sütök.
Éva, én a fokhagymát se hagynám ki:-))
VálaszTörlésJade, nincs mit:-)
Nelli, nekem nem volt szerencsém eddig a lángos receptekkel, most majd gyakrabban sütöm, mert amúgy gyorsan megvan.
Ezt ettük délben, tényleg fincsi! A felét megtöltöttem dinsztelt káposztával, mert az a kedvencem:)
VálaszTörlésKata, ugye?
VálaszTörlésA káposztás lángost én is nagyon szeretem, de elsőre nem akartam nagyon cifrázni, később biztosan sütök olyat is:-)