A klasszikus almás sütemény könnyített változata, ami alatt elsősorban a töltelék állagát értem.
Az almás süti rajongóinak csak ajánlani tudom.
Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
50 dkg finomliszt
20 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
egy csipet só
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
3-4 evőkanál tejföl
A töltelékhez
1,5 kg alma
3 dkg vaj
10 dkg cukor
1/2 csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
200 fokra melegített sütőben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
35 megjegyzés:
De guszta! Biztos nagyon finom! Jól jönne egy kocka...
Nekem is nagyon bejön:)
Ó de jól néz ki! Nagyon jó ötlet ez a fehérjés lazítás, ki fogom próbálni.
Csodálatos sütemény, remek recept!!! Viszem is magammal, és hamarosan megsütöm.:)
Ajjaj! :) Szerinted ha én ezt a tölteléket a megmaradt 2 pitetésztám közé tenném milyen lenne?! Mert ha azt mondod jó :D akkor megcsinálom! :D:D /nyilván azt fogod mondani, hogy jó :D én meg el is hiszem ;)/
Köszönöm mindenkinek!
Én is most készítettem először ezt a könnyített változatot és mondhatom, teljesen levett a lábamról. Bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek, aki kedvet érez hozzá.
Emőke, nem tudom ez a "megmaradt pitetészta" mit takar, így egyenlőre nem tudom, jó lenne-e:-))
Erdei gyümölcsös pitét csináltam. (blogban fent van) és dupla adag tésztával. Gondtam almás töltelékre vagy túrósra. :)
Tényleg habkönnyű lehet!Hétvégén megsütöm, bár már most is meg tudnám enni.:-)
Emőke, megnéztem a blogodon, ez majdnem ugyanaz a tészta, mint az enyém, szerintem működik almás töltelékkel is:-)
Nelli, nagyon finom így, a nagy részét most én ettem meg...sajnos:-))
Örülök,hogy Neked is "jutott".Ebből én is meg tudnék enni egy fél(na jó:negyed)tepsivel.
Remekül néz ki
Tálaló, nekem most összejött a fél tepsi:-))
Bianka, köszönöm:-)
Nagyon jól néz ki, kipróbálom. A reszelőst ismerem túros változatban, de ez is nagyon finom lehet.
Éva, az elkészítés tényleg hasonlít a borzas túróshoz. Próbáld ki, nekem nagyon ízlett:-))
Húúú valóban milyen habkönnyűnek látszik, bizti finom is:-))
Megfogott az almás süteményed is, nagyon jó receptjeid vannak, csak nézek ki a fejemből. Cukrász vagy??
Tücsi, örülök, hogy tetszenek a receptjeim:-)
Nem Te vagy az első, aki megkérdezi, cukrász vagyok-e vagy esetleg szakács, de nem, egyik sem, a sütés-főzés csak a hobbim vagy lehet, hogy egy kicsit több is annál:-))
Szia! Jól néz ki, most találtam hozzád Anditól
Köszönöm vittem.
üdv. Szilvi
Szia, tegnap megsütöttem, szeritnem sokkal finomabb, mint egy hagyományos almás pite! Köszönöm: MArika
Szerintem is finomabb ez a változat:-)
Szia!
Nagyon jól néz ki ez a sütid és a receptet is nagyon jónak találom. Az lenne a kérdésem, hogy ez adag mekkora tepsire elég.
Köszi
Vali, ez a normál, 24x36 cm-es tepsiben készült, de be is írtam:-)
Igazad van, bocsánat nem vettem észre.
Szia! Előre szeretném elkészíteni,mert ahová vinném,ott nem tudom megsütni. Szerinted másnap,ill.harmadnap is jó? Vagy csak frissen?
Köszönöm előre is a választ.
Üdv. Betti
Betti, nyugodtan megsütheted, másnap is nagyon finom, sőt még harmadnap is:-)
Szia!
Tegnap elkészítettem a sütit a családnak és nagy sikere volt...a párom egyszerűen imádta...Köszönöm...:):)
Kata
Kata, nincs mit:-) Mi is nagyon szeretjük:-)
Na ne !Annyira jó lenne egy szelet ! Nagyon jól néz ki!
Ma megsütöttem, tényleg nagyon finom. Köszi a receptet.
Lenka, nagyon szívesen.
Tegnap mi is megsütöttük ezt a habos almásat a lányommal, nagyon finom lett, csak nekünk szétcsúszott a töltelék.Én lisztérzékeny vagyok, de megkóstoltam.
Ez nagyon jól néz ki. Mámma negcsinállom.
Udvozlom. Eniko
Ma én is elkészítettem, isteni lett. A maradék 4 szelettel most "szemezünk", hogy megegyük-e, vagy megnézzük, hogy másnap is ilyen finom-e. 😀
Megsütöttem. A tészta 2/3-ad rész, a töltelék teljes mennyiség volt. Tényleg nagyon finom és könnyű. Hamar elfogyott. Köszönet a receptért. 🙂
egyik legjobb almás süti lett belőle, amit valaha kóstoltam, köszi a receptet!
Megjegyzés küldése