Idejét se tudom már, mikor készítettem utoljára ezt a sütit és azt se tudom, most hogy jutott eszembe, mindenesetre jó ötlet volt, mert mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
A kakaós piskótához
3 tojás
7 dkg cukor
10 g kakaópor
2 evőkanál olaj
7 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
2,5 dl tejszín
20 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
meggybefőtt
A tetejére
15 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj
A krémmel kezdünk. A tejszínt, a cukrot, a vajat, a kakaóport és az étcsokoládét egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad.
Jól behűtjük.
A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elkevertük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
A tortalapot tortatányérra helyezzük és a tortagyűrűvel újra körbezárjuk.
A behűtött krémet habverővel habosítjuk.
Ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá és a piskótalapra kenjük.
A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére.
Nem kell semmilyen eszközzel elsimítani elég a tortát finoman, több irányban megbillenteni és a csoki szépen szétfolyik a tetején.
Meggybefőttel díszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd vékony pengéjű késsel finoman körbevágva, eltávolítjuk a tortagyűrűt.
Forró késpengével kialakítjuk a szeleteket, majd ezek mentén felvágjuk.
26 megjegyzés:
Nagyon nagyon nagyon szeretem! Gyönyörű lett!!!
Nagyon régen ettem ilyet, gyerekkori emlékek...
Egyik nagy kedvencem ez a sütemény, régebben édesanyám ezt sütötte minden szülinapomra. Érzem a számban az ízét:)
Az egész család nagyon szereti nálunk, különösen a férjem kedvence.Nagyon szép lett a Tiéd!:-)
Hát ez csodálatosan szééép!!!
Még sosem sütöttem, de az biztos, ha megtenném sem lenne ilyen szép, mint a Tiéd!
Micsoda kép! Nagyon nagyon ügyes vagy!:-)
Mézeskalács, mi is szeretjük, nem is tudom, hogy feledkezhettem meg róla:-)
Családi tűzhely, igen, igazi békebeli sütemény:-))
Kata, gyerekkoromban nálunk is a családi ünnepek elmaradhatatlan szereplője volt a lúdláb:-)
Nelli, nem is csodálkozom, hogy ez a férjed kedvence:-))
Latsia, kedves vagy, köszönöm:-)
Nem sikerül mindig ilyen szépre, de mivel most nem alkalomra sütöttem, törvényszerű, hogy minden működött:-))
Meseszép lett!
Gratulálok!
Jöhet! :)
Gabi, köszönöm:-)
Piszke, elküldve!:-)
nagyon szép :) :)
Csodás! Én is rég sütöttem már.
Szépséges lett! :)
Nagyon szépséges
Kedvenc tortám! Meseszép lett! :)
Azt hiszem költözöm:))
Nem szeretem a tortákat,ez az egyetlen kivétel.Vagyishogy ezt sem szeretem,hanem imádom.
Ez nagyon szuper recept! Azt hiszem megvan a hétvégi süti! :)
Köszönöm:-)
Szia! A csokoládébevonathoz másfél evőkanál olaj kell ugye?
Vea, 100 g csokihoz 1 evőkanál olajat szoktam számolni.
Húúúú, de gyors vagy :) Köszi :)
A torta készen is van :) A recept szuper, köszönöm. Bár nem is én lennék, ha nem változtatok rajta, de csak a piskótán, mert én nem tettem sütőport, nem szoktam. A krém is tökéletes. :)Most pihen a hűtőben.
Vea, nálam is ritka, hogy egy receptet szó szerint betartok:-)
Vannak nagyon bevált piskóta, kelt, gyúrt tésztáim, amikhez ragaszkodom én is.
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni is fog, ha majd felvágjátok:-)
Elkészítettem, finom lett és szép is...köszi a receptet :)
Zsuzsa, örülök, hogy ízlett:-)
Júúúúj ez nagyon finom! Készitettem ilyen tortát, saját izléesem és elképzelésem szerint, de nem tudtam hogy létezik egy recept aminek külön neve van. Szuper!
Nálunk két hetente ez a "menü", mindig kell valakinek a környéken, istenien néz ki, igaz én eddig csokit nem tettem a krémbe, de ezt is ki kell próbálni!!
Megjegyzés küldése