Ha valaki megkérdezi, mi a kedvenc ételem, habozás nélkül rávágom, hogy a káposztás rétes sok káposztával, sok tejföllel és sok borssal.
Hozzávalók 3 rúdhoz
1 csomag 6 lapos réteslap
1 közepes fej káposzta
olaj
só, bors
45 dkg tejföl
A káposztát lereszeljük és kevés olajon sóval, borssal puhára pároljuk.
Két réteslapot kiterítünk, vékonyan megkenjük olajjal és befedjük a töltelék harmadával. Meglocsoljuk tejföllel és feltekerjük. Ugyanígy járunk el a maradék réteslapokkal is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a rudakat, a tetejüket megkenjük tejföllel.
200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a tetején a tejföl.
12 megjegyzés:
Én is nagy rajongója vagyok.Sok káposztával,sok tejföllel,sok borssal.Köszi,hogy eszembe juttatad.
Tálaló, ugye, csakis így finom:-))
Nagyon tetszetős
Azta, de jó! Sima párolt káposztással találkoztam már, de ez a tejfölös varia ismeretlen :-)
Tehát kipróbálandó :-)
Bianka, köszönöm!
Viki, én is több vállfajával találkoztam már, pl.édessel is. Na, ennél csak a kóstolásig jutottam, számomra a cukor nem fér össze a káposztával:-)
Kedves Citromhab!
Már egy ideje csodálom az oldaladat, de mikor megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy közel vagyunk egymáshoz. :) Rétesből millió változat van, és nekem is ez az egyik kedvencem! Várom a további csodákat! :)
Üdv, Mesi
Mesi, nagyon kedves vagy, köszönöm:-))
Én is nagyon kedvelem a réteseket, ezt a sósat különösen, így ( és szerintem térben is, ha nem tévedek )valóban közel állunk egymáshoz:-)
Igen, így értettem! :) Ha (a képekből ítélve) minden igaz, akkor csak egy város választ el minket! :D
EZT kerestem! A tejfolos toltelekre emlekeztem csak, svab Nagyim csinalta mindig. Koszi a receptet!! Most sul, majd beszamolok:))
Dorus, várom a beszámolót:-)
Sikerult es pontosan olyan mint a nagyime volt...a valasz kesett, mert nem talaltam vissza az oldaladra. Ma pedig kiderul, hogy az itteni(kozel kelet)tejfol is jo lesz-e.
Koszi megegyszer.
d.
Nagyon örülök, hogy ízlett, nekem ez az egyik kedvenc ételem:-)
Megjegyzés küldése